🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
Thuis trainen tijdens de Corona Crisis

Thuis trainen tijdens de Corona Crisis

Nagenoeg iedereen in Nederland en België zit op dit moment thuis door de hele Corona crisis. Dit heeft natuurlijk een hele hoop gevolgen voor het dagelijks leven. Een van de gevolgen is dat je niet meer in staat bent om naar de sportschool te gaan. Toch is het niet verstandig om deze (intelligente) lockdown als een grote vakantie te zien. Doe je dit wel dan is de kans groot dat je aanzienlijk wat spiermassa zal verliezen. Maar wat moet je dan doen? Om hier achter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen, we zullen het je in dit artikel allemaal laten zien!

Dé beste producten voor het sporten

Niet iedereen heeft thuis een plekje om een bankje en een rek met gewichten neer te zetten, dit begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig zijn er talloze producten die je kunt kopen om thuis een workout mee op te zetten zonder dat je hiervoor een hele fitnessruimte hoeft te hebben. Om het net even wat makkelijker te maken hebben we voor jou hieronder een selectie gemaakt met de beste producten die je in staat stellen om met je eigen lichaamsgewicht te trainen.

  • Het push-up bord – push-ups zijn nog altijd een van de beste oefeningen die je maar kunt doen met je eigen lichaamsgewicht. Wat veel mensen echter niet weten is dat je met deze oefening veel meer kunt trainen dan alleen je borst en triceps. Door je handpositie te veranderen zal je ook je schouders, biceps en rug aan kunnen pakken. Dit push-up bord maakt het mogelijk om je handpositie eenvoudig te verzetten en om zo het hele lichaam te trainen. Je kunt het hiermee zo moeilijk maken als je zelf wilt. Door de handvaten vast te klikken kun je op een effectieve en vooral veilige manier je handpositie veranderen.
  • De Booty band – de dames willen natuurlijk ook graag sporten tijdens deze Corona crisis. Met de speciale booty band is het mogelijk om je benen en billen te trainen. Deze speciale band zorgt ervoor dat je spieren oprekken en dat je jouw eigen gewicht gebruikt om te sporten. Hiermee kan je in feite een hoop oefeningen nadoen die je in de sportschool normaal gesproken ook doet. Dit is een prima keuze voor de dames (en heren natuurlijk) die graag een fit figuur willen behouden tijdens deze quarantaine.
  • De weerstandsband set – de weerstandsband set is een ander product wat jij als fitnessfanaat zeker in huis moet hebben. Met deze weerstandsband set kun je een hoop lichaamsgroepen trainen. In totaal zijn er maar liefst meer dan 150 verschillende oefeningen mogelijk. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je benen, borst en rug trainen. Je kunt er ook je spieren mee opwarmen, ideaal als je bijvoorbeeld ook het push-up bord wilt gaan gebruiken voor het trainen van je borst. Door de verschillende oefeningen te combineren is het echt niet meer zo lastig om fit te blijven deze dagen.

Wanneer je deze drie producten in huis hebt zal je eigenlijk alles hebben wat je nodig hebt om te kunnen sporten. Door middel van deze producten hoef je echt niet meer op de bank te zitten, je kunt prima actief aan de slag gaan. Doe wel altijd de oefeningen die worden aangeraden voor de producten, op die manier weet je zeker dat je alles uit de oefeningen zal halen.

Zijn body weight oefeningen goed?

Lichaamsgewicht training is ongelooflijk effectief voor de opbouw van spieren. Er zijn zelfs experts die beweren dat het beter is dan vrije gewichten. Lichaamsgewicht oefeningen hebben een minder zware impact op je gewrichten dan de oefeningen met normale gewichten. Ze zorgen voor een natuurlijker bewegingsbereik en verbeteren je algehele gezondheid op een vrij eenvoudige manier. Geavanceerde lichaamsgewicht oefeningen vereisen een ongeëvenaard niveau van volledige lichaamsspanning. Dit is wat leidt tot een groei krachttoename. Het probleem is dat de meeste mensen niet weten of gebruik maken van de juiste voortgang van hun lichaamsgewicht. Dus ze verhogen nooit echt de weerstand, vandaar dat het handig is om goed te letten op wat je doet.

Om spieren en kracht te winnen heb je een aanzienlijke belasting en spanning nodig. Ultra hoge rep werk biedt geen van beide. Het doet erg weinig om de snelle twitch vezels te activeren, deze hebben juist de grootste groeimogelijkheid. Dus je moet in gedachten houden dat 5-12 herhalingen echt het beste is. Door gebruik te maken van een push-up bord of weerstandband set zal je dit makkelijk kunnen doen, je kunt het namelijk lastiger maken voor je zelf. Dit maakt het mogelijk om alsnog spiermassa aan te komen tijdens deze periode van quarantaine.

Tips voor beginners 

Als je net de weerstandsband set of het push-up bord in huis hebt is het verstandig om het rustig aan te doen in het begin. Je lichaam moet namelijk eerst wennen aan de nieuwe oefeningen. Grote kans dat je na een work-out zeker wat spierpijn zal hebben. Gelukkig is dit een goed teken. Je zal merken dat je steeds makkelijker in staat zal zijn om de hoeveelheid herhalingen te doen. Van hier uit is het mogelijk om de oefeningen lastiger voor je zelf te maken. Op die manier blijf je altijd in het optimale bereik voor de herhalingen en zal je op een effectieve manier kunnen sporten. Wellicht vind je deze trainingsvorm zo fijn dat je helemaal niet meer terug wilt naar je oude schema.

Ook sporten tijdens de Corona crisis?

Door middel van de tips en tricks uit dit artikel zal ook jij in staat zijn om je spiermassa te onderhouden tijdens deze Corona crisis. De kans is groot dat je door de nieuwe oefeningen met een push-up bord, weerstandsband set of booty band zelfs spiermassa zal aanmaken. Met deze handige producten ben je in staat om zonder al te veel spullen zelf een volledige workout achter de rug te hebben. Zoek een rustig plekje op, neem wat te drinken mee en trek je sportkleren aan. Het is tijd om actief aan de slag te gaan!


1 Comment

  • Ik train ook graag met weerstandsbanden om mijn spieren sterker te maken. Daarnaast ben ik wel voorzichtig omdat ik een periode van revalidatie achter de rug heb. Trainen met mijn eigen gewicht doe ik dan ook nog het meest. https://cerfontainevanderloop.uwpraktijkonline.nl/fysiotherapie/

    Marie

Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated