🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
Wat is reflexologie? – alles wat je moet weten

Wat is reflexologie? – alles wat je moet weten

Er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die met een hoge mate van stress door het leven gaan. Dit komt met name door het feit dat iedereen al de tijd bezig is. Om van je stress af te komen zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Eén van de meest effectieve manieren om te ontspannen is door een massage te ondergaan. Een massagevorm die de laatste tijd steeds vaker voorkomt is reflexologie. In dit artikel laten wij je alles zien wat je maar moet weten over deze massagevorm, zo weet je precies wat je te wachten staan.
drukpunten in de voetreflexologie

Wat is reflexologie precies?

Reflexologie is een vorm van massage waarbij verschillende hoeveelheden druk wordt uitgeoefend op de voeten, handen en oren. Het is gebaseerd op de theorie dat deze lichaamsdelen verbonden zijn met bepaalde organen en systemen in het lichaam. Mensen die deze techniek beoefenen worden reflexologen genoemd. Reflexologen zijn van mening dat het uitoefenen van druk op deze onderdelen een groot aantal voordelen voor de gezondheid weet te bieden. Lees snel verder om meer te weten te komen over hoe reflexologie werkt en of het de moeite waard is om te proberen. Je kan ook thuis gemakkelijk van de voordelen van reflexologie genieten door middel van de refloxologie slippers.

Wat zijn de potentiële voordelen van reflexologie?

Reflexologie houdt verband met vele mogelijke voordelen, maar slechts enkele daarvan zijn in wetenschappelijke studies echt bewezen. Tot nu toe is er bewijs dat reflexologie kan helpen met de:

  • vermindering van stress en angst
  • vermindering van pijn in het lichaam
  • afname van heftige stemmingen in het lichaam
  • verbetering van het algemeen welzijn

Er zijn niet veel studies over reflexologie. En veel deskundigen vinden de bestaande onderzoeken van lage kwaliteit. Daarnaast werd in 2014 in een review geconcludeerd dat reflexologie geen effectieve behandeling is voor een medische aandoening. Maar het kan enige waarde hebben als aanvullende therapie om de symptomen te helpen verminderen en iemands levenskwaliteit te verbeteren, net als een normale massage. Aangezien een massage voor veel mensen wel voordelen biedt zal ook reflexologie voordelen met zich mee kunnen brengen. Laat je dan ook niet weerhouden om het eens te proberen. Vrijwel alle alternatieve vormen van geneeskunde of behandelingen bieden voordelen, zonder dat dit echt te bewijzen valt.
massage

Is het veilig om te doen?

Reflexologie is over het algemeen zeer veilig, zelfs voor mensen met ernstige gezondheidsproblemen. Het is niet-gevaarlijk, het is zelfs prettig om een behandeling te krijgen. Het kan zeker de moeite waard zijn om te proberen als je hier interesse in hebt. Als je zwanger bent, zorg er dan voor dat je dit voor de sessie aan jouw reflexoloog vertelt. Dit is van belang omdat sommige drukpunten in de handen en voeten weeën kunnen veroorzaken. Als je probeert om reflexologie te gebruiken om weeën te veroorzaken, doe dit dan alleen met toestemming van jouw arts. Er is een risico van voortijdige bevalling, baby's zijn het gezondst als ze geboren worden bij een zwangerschap van minimaal 40 weken. Pas hier dus echt mee op als je zwanger bent.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated