🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
TRX Suspension Belt vs. Weerstandsbanden set

TRX Suspension Belt vs. Weerstandsbanden set

Trx versus weerstandsbanden voor de beste spieropbouwende training

De fitness markt wordt overspoeld met verschillende apparaten en hulpmiddelen. Soms weet je precies wat je nodig hebt maar vaak weet je door de enorme keuze niet goed wat voor jouw situatie de beste optie is.

Het wordt vrij moeilijk om te differentiëren en te kiezen wat het beste bij je past en welk apparaat bij je leeftijd past. Voordat je tot een conclusie komt, is het altijd beter om een ​​overzicht te krijgen van het apparaat waarin je gaat investeren.

Hoe meer je jouw apparatuur kent, hoe beter je deze kunt gebruiken. Je moet goed onderzoek doen om het meeste uit je trainingsapparatuur te halen.

In dit artikel maak je kennis met twee vormen van training: TRX Suspension Training en Weerstandsbanden training.

Laten we deze trainingsvormen uitgebreid bekijken zodat we er een beter beeld van krijgen.

Het verschil tussen weerstandsbanden en TRX Suspension Belts

Veel mensen vinden het moeilijk om onderscheid te maken tussen weerstandsbanden en TRX-ophangingstraining. Misschien denk je ook dat deze twee bijna hetzelfde zijn. In veel opzichten zien ze er dan ook bijna hetzelfde uit.

Bovendien zijn er mensen die denken dat TRX-producten hetzelfde werken als weerstandsbanden maar dan gewoon een stuk duurder zijn. Een diepere blik op deze twee zal helpen hun verschillen te ontdekken.

 • Verschil in ankerpunt
  Ankerpunten behoren tot de onderscheidende factoren van deze twee. Weerstandsbanden hebben twee punten nodig. Voor TRX suspension trainers hebben ze echter maar één ankerpunt nodig.
 • Weerstand of lichaamsgewicht
  De andere onderscheidende factor is het gebruik van je lichaamsgewicht of weerstand. Terwijl je voor weerstandsbanden weerstand gebruikt, voor TRX-ophangtrainers, gebruik je jouw eigen lichaamsgewicht.
 • Veelzijdigheid
  De TRX suspension trainers zijn veelzijdiger in vergelijking met de weerstandsbanden. Vanwege hun enkelvoudige ankerpunt en hun ontwerp, kun je ze op verschillende plaatsen gebruiken. Je kan er ook meer verschillende oefeningen en spiergroepen mee trainen.
 • Draagbaarheid
  Een ander belangrijk aspect dat deze trainingsapparatuur onderscheidt, is de draagbaarheid. Ter vergelijking: de TRX Suspension-trainers bieden meer trainingsmogelijkheden. Dat betekent dat ze wat draagbaarheid betreft een voorsprong hebben op de weerstandsbanden.
 • De prijs
  Een andere onderscheidende factor is de prijs. In deze categorie zijn weerstandsbanden een stuk gunstiger vergeleken met de trx suspension belt.

weerstandsbanden training

Weerstandsbanden

De weerstandsbanden zijn goedkope elastische banden die helpen om je hele lichaam te versterken. Het is een geweldige optie voor alle beginners en ervaren fitnessliefhebbers. De banden hebben verschillende kleurcodes die worden toegewezen op basis van het weerstandsniveau van elke gekleurde band. De banden zijn leverbaar in diverse vormen, je hebt de standaard banden maar je hebt ook speciale booty bands voor de vrouwen waarmee je speciaal je billen kan aanspreken.

 

TRX Suspension Training

Laten we, voordat je een wilde gok doet, kijken naar de letterlijke betekenis. Trx Suspension Training gebruikt verschillende riemen of touwen om je lichaam op verschillende manieren op te hangen.

Het trx-systeem maakt gebruik van zwaartekracht in combinatie met jouw eigen lichaamsgewicht om tegelijkertijd flexibiliteit, balans, kernstabiliteit en kracht op te bouwen.

Het bestaat in feite uit twee riemen met handvatten aan elk uiteinde. Je kunt deze riemen aan het dak of de muren hangen om je lichaam vast te houden of op te hangen.

Hierdoor kun je ondersteuning krijgen en jouw lichaam laten leunen of hangen. Verder zijn er enkelriempjes beschikbaar voor training van het onderlichaam.

Een set banden kan slechts door één persoon worden gebruikt. Op pro-niveau kun je echter stunts uitproberen en het ook innovatief maken met je partner.

Het is TRX dat de suspension training populair heeft gemaakt. Het is geen wonder dat TRX momenteel de leider is in de ophangings- en trainingsbranche.

Het was Randy Hetrick die oorspronkelijk de TRX-ophangtraining ontwikkelde. Hij was een voormalige bevelhebber van het Navy Seal Squadron.

De eerste TRX-set had een jiu-jitsu-riem en een parachuteband.

 

Hieronder enkele trainingen die je kunt doen met TRX Suspension Belts.

 

 • Rugoefening

Je kan in de banden gaan hangen en zo de welbekende roei oefening doen. Houd de handvatten stevig vast en leun achterover. Omdat de riemen verstelbaar zijn, kun je zo ver mogelijk achterover leunen totdat het prettig voelt.

Onthoud dat je lichaam recht en je core stijf moet blijven. Je moet er ook voor zorgen dat je je hielen op de grond verankert.

De volgende belangrijke stap is om je rugspieren en armen te gebruiken om je lichaam te trekken. Trek je lichaam tot het rechtop staat. Laat uw lichaam niet zakken voordat uw armen langs uw lichaam zijn gericht. Op dat moment heb je de roeibeweging voltooid.

 

 • Borstoefening

De basisoefening voor de borst om mee te beginnen is de chest press. Je moet de handvatten bijna een schouderlengte voor je houden. Nogmaals, aangezien de riemen verstelbaar zijn, kun je ze aanpassen totdat je jezelf comfortabel voelt.

Terwijl je lichaam recht en stijf is, leun je op de riemen. Zorg ervoor dat je je tenen stevig op de grond hebt bevestigd. Druk je borst naar voren en buig tegelijkertijd langzaam je armen naar de ellebogen. Druk jezelf omhoog totdat je voelt dat je volledig naar voren hebt gedrukt. Vervolgens kun je jouw lichaam terugbrengen naar de positie waarin je bent begonnen.

 

 • Beenoefening

Je kunt je benen oefenen door de handvatten vast te houden en achterover te leunen totdat je jezelf prettig voelt. Zorg ervoor dat je tenen naar buiten wijzen. Je benen moeten ook op schouderbreedte uit elkaar staan.

Verlaag je lichaam tot een gehurkte positie en duw jezelf omhoog met je benen.

trx training

Voordelen van weerstandsbanden en TRX-ophangingstraining

Het is moeilijk om urenlang in de sportschool of in het park te sporten. Velen van jullie zoeken op youtube naar video’s met shortcuts en trucjes om je tijd en energie te besparen.

Deze twee trainingsvormen zijn een uitgebreide maar minder tijdrovende oplossing om te krijgen waar je altijd van gedroomd heeft.

Volledige lichaamstraining

Beiden werken op je fysieke, emotionele en mentale kracht. Hiermee daag je het lichaam uit om tegelijkertijd meerdere spiergroepen te trainen.

TRX training- en weerstandsbanden stabiliseren je inspanning door elke beweging en je krijgt in korte tijd een volledige lichaamstraining. Beide bevatten functionele bewegingspatronen die je core geactiveerd houden.

Veelzijdig voor verschillende fitnessniveaus

Van beginner tot expert, idereen kan een killer body workout maken ongeacht je fitness niveau. Je kunt de intensiteit van weerstandsbanden helemaal zelf bepalen. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld meerdere banden te “stacken”.

Als je eenmaal vertrouwd bent met een van de niveaus, kun je voor meerdere bands kiezen en jezelf uitdagen om hogere doelen te bereiken.

Terwijl de trx suspension belt handig is voor alle niveaus. Je werkt met je eigen lichaamsgewicht in combinatie met de zwaartekracht dus je kan het zo zwaar maken als je zelf wilt.

Veilig, effectief en budgetvriendelijk

Je hebt het niet bij het verkeerde eind als je zegt dat deze twee trainingsmethodes een full body workout geven waarmee je zowel kracht, balans als ook flexibiliteit ontwikkelt.

Deze workouts zijn indrukwekkend eenvoudig en ongelooflijk effectief voor de grote spiergroepen. De weerstandsband is veilig en minimaliseert het risico op blessures. Het beschermt je gewrichten en voorkomt krampen en vermoeidheid.

Terwijl TRX oefeningen een lage impact hebben. Met minder druk op de gewrichten, verdeelt het de kracht gelijkmatig. Hierdoor vermindert het ook de kans op blessures.

Je kunt specifieke spieren trainen

Door een weerstandsband te gebruiken, kun je je op kleinere spiergroepen richten. Suspension training helpt vooral bij het trainen van grote spiergroepen. Met weerstandsbanden kun je echter speciale aandacht besteden aan één specifiek deel van het lichaam.

Dit is een belangrijk voordeel van het gebruik van een weerstandsband voor jouw fitness oefeningen.

Gemakkelijk mee te nemen

Het is soms wat meer werk om een trx suspension belt te vervoeren. In vergelijking met weerstandsbanden zijn de laatste echter relatief gemakkelijk van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Je hoeft alleen elke weerstandsband op te rollen en vervolgens in te pakken. Nogmaals, je hebt niet perse een muur nodig om een ​​weerstandsband te monteren. Je kunt het gebruiken om je training overal te doen, in tegenstelling tot ophangbanden.

 

Nadelen van weerstandsbanden en TRX-ophangingstraining

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Als je de oefeningen niet op de juiste manier doet, zal het schadelijk voor je kunnen zijn. Hetzelfde geld voor deze oefeningen.

 

Weerstandsbanden

 • Weerstandskracht:
  Het is goed om meer weerstand toe te voegen en zo jezelf uit te dagen. Toch moet je er op letten dat je de intensiteit niet te groot maakt, te veel weerstand kan resulteren in een slechte uitvoering van de oefening en dit kan weer als gevolg hebben dat je een blessure oploopt.
 • Knoeien tijdens het uitvoeren van oefeningen:
  Als je tijdens het uitvoeren van squats bands wilt proberen voor meer weerstand, vinden sommigen van jullie het misschien moeilijk om te coördineren.
 • Bevestigingsproblemen
  Misschien vind je het een beetje uitdagend om de suspension belt vast te maken. In sommige gevallen beschadigen sommigen mensen zelfs het gebied waarop ze het willen bevestigen volledig. Dit kan de training beïnvloeden.
 • Kwaliteitsproblemen
  De kwaliteit van weerstandsbanden varieert van de ene weerstandsband tot de andere. Als de kwaliteit laag is, heeft dit ook invloed op de duurzaamheid van de weerstandsband.

Als je weerstandsbanden van goede kwaliteit koopt, zul je deze lange tijd kunnen gebruiken. Als je echter weerstandsbanden van lage kwaliteit koopt, moet je mogelijk alweer snel andere kopen. Dit kan ook een negatieve invloed hebben op jouw training. Bij dutch fitness junkie letten wij altijd extra goed op dat de kwaliteit van onze weerstandsbanden perfect is.

TRX Suspension Training

 • Bijzondere oefeningen voor specifieke spieren:
  Voor beginners is het vrij moeilijk om het belang van de oefeningen voor bepaalde spieren te begrijpen. Van kleine tot grote spiergroepen, je moet weten hoe je jezelf op specifieke spieren moet concentreren.
 • Transport en opstelling:
  het kan een beetje een gedoe zijn om systeem op te hangen. In tegenstelling tot weerstandsbanden kun je het niet oprollen en direct bewegen. Bovendien heb je een stevige en betrouwbare ondersteuning nodig, zoals een boom of deurkozijn, om een hangende oefening uit te voeren.
 • Prijs:
  In vergelijking met conventionele weerstandsbanden is een trx suspension belt vrij duur. De kwaliteit is echter wel vele malen beter.

 

Eind conclusie

Zowel suspension training als weerstand training zijn beiden goed in hun respectievelijke posities voor fitness. Ze zullen je enorm helpen bij het verbeteren van je spierkracht. Ze zijn beiden enorm verschillend in wat je er mee kunt trainen en er is niet perse een betere aan te wijzen. Alles hangt af van met welk doel je wilt trainen.

Het is echter aan te raden om eerst elke oefening onder enig toezicht of na het verkrijgen van de juiste informatie pas uit te voeren.

Soms is het nodig om dingen op verschillende manieren op te fleuren. Het trainen met alle twee deze hulpmiddelen heeft een positieve invloed op je fysieke en mentale kracht.

Is je interesse door dit artikel gewekt in een van deze trainings- methoden, bekijk dan onze weerstandsbanden en suspension trainers hier: https://www.dutchfitnessjunkie.nl/collections/fitness


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated