🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
Sporten in de hitte?

Sporten in de hitte?

Warm vandaag hè?!
Sporten boven de 28 graden brengt risico’s met zich mee, ongeacht hoe fit je bent. Ben jij een echte fitness junkie en wil jij ondanks de hitte gewoon gaan sporten? Dan hebben wij 10 tips voor je zodat je alsnog kan sporten in de hitte:

 

 • Hydrateer

  Vooral in de hitte is het extra belangrijk om voldoende te drinken, ook voordat je dorst hebt. Drink voor je training een paar glazen water en neem desnoods drinken mee. Je kunt tijdens het trainen ook isotone drankjes drinken in plaats van water. Isotone drankjes bevatten onder andere zout en suiker en lijken erg op je ‘lichaamswater’. Tevens worden Isotone dranken snel opgenomen in het lichaam.

 • Eet normaal

  Vaak heb je in de warmte iets minder honger als normaal. Desondanks is het erg belangrijk om voldoende te blijven eten. Probeer gewoon zoals normaal te blijven eten. Voor het trainen kan je bijvoorbeeld een banaan of een mueslireep eten.

 • Rustig opbouwen

  Ga met dit warme weer niet in een keer voluit. Bouw aanzienlijk rustiger op dan je gewend bent, zodat je lichaam kan wennen aan de hoge buitentemperaturen. 

 • Train op max. 70%

  In de hitte moet je niet voluit trainen, pas je niveau aan. Train op ongeveer 70% van je normale training. Doe b.v. eventueel meer herhalingen of ren wat langer door.

 • Vermijd het warmste deel van de dag

  Tussen 12:00 en 15:00 is de zon het felst en kan je beter niet sporten. Tenzij je natuurlijk in een sportschool wilt trainen. Je kan het beste vroeg in de ochtend of wat later in de avond gaan sporten.

 • Zoek de schaduw op

  Als je buiten wilt sporten, probeer dit dan zoveel mogelijk in de schaduw te doen. Wil je tennissen zoek dan een baan in de schaduw. Als je gaat mountainbiken, ga naar het bos.

 • Draag een hoofddeksel

  Sport je buiten? Draag dan een pet of ander soort hoofddeksel tegen de zon. Kies het liefste wel voor een lichte kleur, donkere kleuren trekken de warmte aan en houden deze ook vast.

 • Hou je hoofd koel

  Koel je hoofd af en toe met water of een natte handdoek. Ook dit helpt oververhitting te voorkomen.

 • Pas je kleding aan

  Kies voor ventilerende kleding waarin je goed kunt zweten. Hierbij kies je voor lichte kleding (katoen), helder van kleur. Bescherm je ook tegen zonnebrand met een zonnecrème bij een buiten activiteit,

 • Check je urine

  Wanneer je urine opvallend donker is dan wijst dit op uitdroging. Controleer regelmatig je urine, als deze lichtgeel/doorzichtig is dan is het goed.

 

Als je deze tien tips opvolgt dan is het goed mogelijk om toch nog te kunnen trainen op zeer hete dagen. Je kan alleen iets minder hard trainen als je gewend bent, maar gelukkig zijn de extreem hete dagen in Nederland altijd maar voor korte duur.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated